FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj
Forum Strona Główna
->
Hobby
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
NIE
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
Seria Magicznych Pamiętników z Hogwartu
----------------
Ogłoszenia
SMPzH
O Autorach
Na dobry początek
----------------
Rekrutacja
Regulamin
Informacje
Bohaterowie.
Artyści.
Nauczyciele
Harry Potter
Aktorzyny i takie tam ^^.
Anime & Manga
Twilight
Nasze prace
Male
Female
Fan kluby
Jonas Brothers
Severus Snape
Edward Cullen
Twilight
Seriale
Tylko dla autorów
----------------
Ważne sprawy
Notki
Konkursy
SMPzH
Administracja
Organizacja
----------------
Sprawy organizacyjne
Fabuła
Bohaterowie poboczni
Prorok Codzienny
Postacie
----------------
Severus Snape
Narcissa Black
Bellatrix Black
Regulus Black
Cała reszta
----------------
Galeria
Zabawy
Hobby
Off Top
Spam
Pierwsza pomoc
Piórem pisane
CBox
----------------
Gadacz :)
Wysypisko śmieci
----------------
Kosz
Zasady
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
Kimy xD
Wysłany: Pią 15:14, 26 Sie 2011
Temat postu:
yhyyym, kupię i zrobię, ot co!
karota
Wysłany: Czw 7:06, 25 Sie 2011
Temat postu:
w sklepie, w topazie, tesco i innych samach.
to się nazywa foremki do babeczek
Kimy xD
Wysłany: Śro 15:33, 24 Sie 2011
Temat postu:
eeej, zrobię to. bo to wygląda taaaaaaaaaaaaak pysznie. <3333
mmmmmm.
ale nie mam tych bibułek, gdzie można to kupić?
Michelle
Wysłany: Wto 16:56, 23 Sie 2011
Temat postu:
Boskie
Dlaczego nie mam piekarnika
karota
Wysłany: Wto 12:27, 23 Sie 2011
Temat postu:
MUFFINY BANANOWO CZEKOLADOWE
SKŁADNIKI
3 bardzo dojrzale banany
125ml oleju
2 jajka
100g miękkiego jasno- brązowego cukru- może być też biały
225g mąki
1 łyżeczka sody
100g czipsów z mlecznej czekolady, albo tabliczka mlecznej czekolady, posiekana na małe kawałki
Rozgrzać piekarnik do 190stC. Wyłożyć blaszkę muffinkową papierkami.
Rozgnieść banany w misce. Obijając ręką dodać olej, a potem jajka i cukier.
Wymieszać makę i sodę i wmieszać do masy bananowej. Rozlożyc do papierków.
Piec około 15-20min. Lekko ostudzić w foremce i przełożyć do całkowitego ostudzenia na kratkę.
Smacznego!!
Evi
Wysłany: Sob 13:02, 16 Lip 2011
Temat postu:
Patrząc na te zdjęcia mam ochotę pożreć ekran *____*
karota
Wysłany: Pią 5:20, 15 Lip 2011
Temat postu:
NALEŚNIKI AMERYKAŃSKIE
SKŁADNIKI
1 jajko
1,5 szklanki mąki
łyżka cukru
płaska łyżka soli
1 i ćwierć szklanki mleka
3 łyżki roztopionego masła
edit.
Dziś zamiast proszku do pieczenia dodałam płaską łyżkę sody. Naleśniki wyszły super mięciutkie!!
Wsypujemy suche składniki do miski i mieszamy.
Robimy dołek i wlewamy mokre składniki.
Mieszamy do jednolitej, gładkiej masy.
Rozgrzewamy patelnię i smażymy
SMACZNEGO
karota
Wysłany: Czw 12:02, 14 Lip 2011
Temat postu: Kulinarny świat :)
TIRAMISU
Przepis zaczerpnięty ze strony
http://barbie.u.re.pl/blog/czytaj/2582.html
Przepisuję go tutaj, ponieważ tyraj-misiu wychodzi z tego przepisu wyśmienite, a ciężko mi znaleźć za każdym razem tą stronę.
Właśnie mrozi mi się w lodówce
SKŁADNIKI:
- około 2 paczek podłużnych biszkoptów
- 4 jajka
- ½ szklanki cukru
- 500 g sera mascarpone (2 opakowania)
- szklanka schłodzonej mocnej kawy
- whisky (amaretto, wino)
- kakao
Zaparzamy kawę i odstawiamy do wystygnięcia. Później dodajemy alkohol- w moim wypadku whisky.
Oddzielamy żółtka od białek.
Do żółtek dodajemy cukier i miksujemy na puszystą, miękką białą masę.
Dodajemy mascarpone i mieszamy. Można delikatnie zmiksować aż do uzyskania jednolitej masy (słodkiej mmm!!)
Białka miksujemy do uzyskania puszystej pianki.
Pianę dodajemy do wcześniejszej masy. Delikatnie mieszamy łyżką.
Biszkopty zanurzamy w kawie (wkładamy i szybko wyjmujemy, by potem zbytnio nie rozmiękły) i kładziemy do wcześniej przygotowanej formy.
Układamy na całym dnie.
Wlewamy połowę naszej słodkiej masy. Wyrównujemy.
Znów układamy biszkopty a potem reszta masy na wierzch.
Wstawiamy do lodówki na 6-8 godzin.
JEMY!!
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001, 2005 phpBB Group
deox v1.2 // Theme created by
Sopel
&
Download
Regulamin